Pályázataink

alt

Dánszentmiklóson befejeződött a „dánszentmiklós község önkormányzat belterületi útjainak korszerűsítése” című fejlesztés

 

Dánszentmiklós Község Önkormányzata 2018.04.24-én sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című, PM_ONKORMUT_2018 azonosító számú felhívásra. A projekt a Magyar Állam finanszírozásával valósult meg, támogatója a Pénzügyminisztérium, lebonyolítója a Magyar Államkincstár.

A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Az önkormányzat a 95 %-os támogatási intenzitás mellett, 98,40 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a Tessedik Sámuel, a Nefelejcs, a Rákóczi Ferenc, az Ady Endre és a Köztársaság utcák felújítását valósította meg.

A projekt főbb adatai

A szerződött támogatás összege:          98 397 487,-Ft

Kedvezményezett neve:                            Dánszentmiklós Község Önkormányzata

Projekt címe:                                              Dánszentmiklós Község Önkormányzat belterületi útjainak korszerűsítése

A szerződött támogatás összege:          98 397 487,-Ft

Támogatás mértéke (%-ban):                95%

A projekt tervezett befejezési dátuma:   2020.06.30.

A Támogatási Szerződés száma:           PM_ONKORMUT_2018/36

A pozitív támogatói döntésről szóló értesítést 2018. november 27-én küldte meg a Magyar Államkincstár. A Támogatási Szerződés 2019. február 11-én lépett hatályba.

A projekt összefoglalása

A fejlesztés eredményeként a település nagyforgalmú gyűjtőútjai közül a Tessedik Sámuel, a Nefelejcs, a Rákóczi Ferenc, az Ady Endre és a Köztársaság utca felújítása, korszerűsítése valósult meg.

Az érintett utcák útfelülete már többször javításra került, ennek ellenére felületük hálós repedésű volt, padkáik a vízelvezetést már nem biztosították megfelelően.

A kivitelezés során felületzárás történt aszfalt felhordással, amely a hálós repedéseket és az útegyenetlenségeket megszűntette.

A projekt során összesen 2420 méter útfejlesztés, a kapcsolódó útburkolati jelek felfestése, a biztonságos közlekedést segítő, közlekedési táblák kihelyezése, továbbá utcánkként 5 darab facsemete ültetése, és összesen 5 darab kerékpártároló kihelyezése valósult meg.

A kivitelezési munkálatok valamennyi utcában befejeződtek a tervezett határidőn belül.

A beruházás eredményeként az érintett utcákban működő, a település életében meghatározó szerepet betöltő vállalkozások megközelíthetősége, valamint az utcákon zajló lakossági forgalom vált biztonságosabbá, kulturáltabbá.

A kivitelezési munkálatok befejezését követően, 2019. október 10-én 11-órakor ünnepélyes projektzáró rendezvény keretében - melynek helyszíne a fejlesztéssel érintett Ady Endre utca és a Dózsa György út kereszteződése volt -, Sipeki Zsolt polgármester köszöntő beszédét és az ünnepélyes szalagátvágást követően az érintett utcákat jelképesen is átadták a forgalomnak.

További információ kérhető:

Varga Edit - sajtóreferens

2019-10-15

Sipeki Zsolt polgármester köszöntő beszéde

A jelképesen kifeszített szalagot, Szerenka Tibor, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke, Sipeki Zsolt Dánszentmiklós Község polgármestere, és Pogácsás Tibor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője vágta át.

 

További  képek  a projektről:

                                                      Ady Endre utca

                                                      Köztársaság utca

                                                      Rákóczi utca

                                                      Nefelejcs utca

                                                      Tessedik utca